LotteSwart300x300

Advocaat mw. mr. L.E. (Lotte) Swart

Specialisatie OTS en uithuisplaatsing

Lotte Swart is advocaat/eigenaar bij Advocatenkantoor Swart in Roosendaal. Na haar studie is zij de advocatuur ingegaan. Ze heeft Internationaal en Europees Recht gestudeerd bij de Universiteit van Tilburg. Na de be√ędiging in 2005 is heeft zij bij twee advocatenkantoren gewerkt. Na eerst in de algemene praktijk gewerkt te hebben, heeft zij zich als snel gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het jeugdrecht. In 2011 heeft zij haar eigen advocatenkantoor opgericht.

Specialisatie OTS

Lotte Swart heeft een specialisatie-opleiding gevolgd op het gebied van het Jeugdrecht bij de Universiteit van Amsterdam en is vervolgens lid geworden van de Vereniging voor Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA).

Betrokkenheid en korte lijnen zijn belangrijk. Het belang van het kind wordt daarbij centraal gesteld.

Binnen het jeugdrecht staat Lotte Swart zowel de minderjarigen als de ouders bij in jeugdstrafzaken, bij uithuisplaatsingen, ondertoezichtstellingen en bijkomende procedures. Daarnaast wordt Lotte Swart door de rechtbank benoemt als advocaat van minderjarigen bij plaatsing in een voorziening van gesloten jeugdzorg en wordt zij benoemd tot bijzonder curator in afstammingszaken.

Overig

Stel uw vraag